Relaxujte v pohodlných křeslech ušák

Relaxační ušákové křeslo poznáte jednoduše. V opěrné části si všimněte postranní opěrky, která zhruba ve výšce hlavy nabírá na objemu a tvoří tak pohodlnou plochu pro opření hlavy. Z profilu nám tyto opěrky připomínají uši a odtud nejspíš pochází i zlidovělý název ušák.

 

ušáky nejsou jen pro jednoho

Ušáková křesla byla již od dávných dob hojně obsazovaným nábytkem. Od 60. let minulého století celkový zájem o ušáky upadal, o jejich návratu můžeme mluvit až v posledních 5 letech, kdy ušáky zažívají svůj boom. Pohodlné ušáky plní roli pro odpočinek například s knihou v ruce, ale i jako solitéru designového interiéru. Pod povedenými tvary křesel ušáků se podepsali věhlasní architekti a designeři z dob dávných i moderních. Charakter jednoho solitérního křesla postupem času přetrvával a upozadil tak i ostatní možnosti jako jsou ušákové pohovky pro dva nebo tři sedící ve stejném designu jako křeslo.

ušáková pohovka pro 2-3 sedící
Ušáková pohovka doplní interiér a poslouží k sezení více lidem

I my jsme si tato moderní křesla oblíbili, a proto stále hledáme nové a krásné kousky do naší nabídky. Aktuálně si vyberete z více než 30 různých ušáků, jejichž kvalitní konstrukce a potahy testujeme v zátěžovém prostředí hotelů nebo kaváren. K většině ušákových křesel vám na požádání dodáme i pohovku pro 2 i 3 sedící ve stejném designu ke křeslu.

 

Ušákové kolekce s podnožkou

Oblíbenou součástí odpočinkové kolekce je ušák podnožkou nebo taburetem, na který si natáhnete a prokrvíte unavené nohy. Podnožku nebo taburet na požádání dodáme ve stejném stylu vašeho nábytku, příkladem je oblíbená kolekce Clerido:

Pro doplnění většího interiéru nabízíme i křesílka či židle, které mají uši a které svou výškou sedu snadno přidáte k jídelnímu stolu. Pomyslnou třešničkou na dortu je barová židle se stejným prvkem.

Clerido

Kompletní set ušákových křesel, pohovky i taburetu

ušáková židle k jídelnímu stolu

Ušákovou židlí doplníte i jídelní stůl

 

Líbí se vám ušákové sezení? Chcete ucelenou kolekci, která vyšperkuje váš interiér do detailu? Ozvěte se nám a složíme kolekci podle vašich představ.