Dopřejte svým zákazníkům pohodlí při jídle či šálku kávy, zdrží se u vás déle

Při výběru židlí nebo křesílek k jídelnímu stolu dbejte na výšku sedáku. Je to totiž ten nejspolehlivější údaj, který vám zaručí, že se u vás zákazník pohodlně usadí, v klidu nají a po jídle se třeba ještě zdrží na kávu. Jde o nejdůležitější údaj, který je na začátku potřeba sledovat, jelikož zejména křesla mívají různé výšky sedu. K jídelnímu stolu dodržujte výšku sedu kolem 48 cm, díky tomu zajistíte pohodlné sezení lidem s běžnou průměrnou výškou.

Pohodlí s područkami

Ze zkušenosti víme, že designeři či architekti v interiéru rádi kombinují židle s područkami i bez nich. Velkou výhodou totiž je, že mohou mít totožný design a přesto se odlišovat právě díky doplnění područkami nebo ne. Oblíbenou metodou designérů je kombinovat tyto dva způsoby přímo u jednoho stolu.

Většina područek k židlím bývá dřevěná, nikoli čalouněná. Dřevěné područky vám doporučujeme do rušnějších provozů, protože se budou vždy lépe udržovat. V náročných provozech se pak často setkáváme s požadavkem na židle s područkami, které se dají stohovat na sebe, jelikož majitelům a obsluze urychlují práci.

1_1

Stohovatelné židle s područkami

 

2_2

ostatní židle s područkami

 

Čalouněná křesílka k jídelnímu stolu

Nejpohodlnější sezení k jídelnímu stolu představují čalouněná křesílka. Taková křesílka najdete především v kavárnách nebo v restauracích, kde hosté tráví hodiny. Čalouněná křesla mají stejnou výšku sedáku jako jídelní židle a výšku jejich opěradla můžeme upravovat podle požadavků. Většina ploch křesílka je čalouněných; pro náročné provozy však máme připraveny látky s hydrofobní úpravou. Taková úprava odpuzuje veškeré tekutiny a nevsákne je do sebe. Nežádoucí tekutina zkrátka steče z křesílka pryč, díky tomu vydrží povrch déle čistý a bude se vám lépe udržovat.

3_2

 

Chcete dopřát svým zákazníkům pohodlí a příjemné posezení? Kontaktujte nás a vybereme s vámi to nejvhodnější pro váš interiér!