Klubová křesla dávno nejsou výsadou jen pánských klubů

JAK klubové křeslo poznáte?

Z vlastní zkušenosti při jednání s našimi zákazníky vím, že pod spojením klubová křesla si každý představuje něco trochu jiného. Bylo by totiž odvážné klubová křesla jasně specifikovat a orámovat. Pokud vím, tak žádná odborná literatura tento zlidovělý název také nijak nevymezuje, takže je pochopitelné, že si každý klubové křeslo vysvětlí tak trochu po svém. Pokud bychom ale měli najít obecné znaky, na kterých se shodne laická i odborná většina, půjde o:

  • celočalouněné provedení
  • opěradlo ve tvaru oblouku
  • opěradla není příliš vysoké
  • celkový vzhled je robustnější

33

Pánské pracovny nejsou výsadou pamětníků

Většina z nás si představí filmy pro pamětníky, kde vidíme pánské pracovny, nebo kluby anglického stylu. V honosných kožených křeslech a na kožených sedačkách chesterfiled sedí smetánka. Typicky páni, přežvýkávající mohutné doutníky a rokující o obchodě, ženách, sportu či politice. Tak přesně v tomto prostředí měla klubová křesla své místo a těšila se vysoké oblibě.

Doba výše zmiňovaných čistě pánských klubů je nejspíš pryč. Místo pro odpočinek a pro pozvolné navazování vztahů vyšších vrstev představují golfové kluby, kavárny, hotelové lobby prostory či lounge. Přesně v takových prostorech najdete klubová křesla v dnešní době.

22

Jak nejlépe vyberete?

U klubových křesílek platí obecné pravidlo jako u ostatního sedacího nábytku. Dodržte ergonomii vůči stolu a použijte jednoduché vodítko – u jak vysokého stolu nebo stolku mají křesla sloužit? Ke kavárenskému stolu běžné výšky (obdobně jako jídelní stůl), tedy cca 75cm, vybírejte výšku sedu klubového křesla cca 48 cm. K nižším stolkům, jako čajový stolek, vybírejte o to nižší výšku sedu od 40 do 45cm.

S tvarovým designem, vhodným potahem a volbou potahu vám rádi pomůžeme my. Chcete poradit s klubovými křesly? Ozvěte se nám!