Seďte za barem pohodlně! Jak vybrat optimální výšku a tvar barové židle?

Rozhodněte se pro tvar, který udává celkové pohodlí


Co ovlivní pohodlí barové židle? Základem je strohá stolička, na níž se vám příliš komfortně sedět nebude. Od toho přidáváme na stoličku opěrku zad nebo i područky, díky čemuž se rázem ocitnete ve velice pohodlném barovém křesle. Celkový dojem také ovlivní to, v jaké míře barovou židli chrání čalounění nebo zda je pouze celodřevěná. Celodřevěné barové židle jsou řešením do náročných klubů či hospůdek, kde je vysoká frekvence sedících hostů. Takovým hostům opravdu nezáleží na tom, zda někde něco odrbnou. V těchto prostorech vám proto naopak doporučíme pouze dřevo.

Na trhu však najdete kvalitní koženky a látky, které dokáží chování bezohledných hostů eliminovat. Čím více uberete na frekvenci sezení, tím více se vyžaduje pohodlí a tím pádem přibývá čalouněných ploch. Do hotelového lobby baru nebo za domácí ostrůvek už je čalounění velice žádané. Dřevěné prvky i látky vám solidní firmy nabídnou v nesčetně barevných kombinacích. Tím si doladíte interiér přesně podle vašich představ.

BAROVKY

Zjistěte finální výšku baru

Ve stavu, kdy vybíráte sezení k baru, už bývá rozhodnuto o výšce barového pultu nebo ostrůvku, takže ve většině případů hledáte vhodnou výšku barové židle. Při plánování baru dejte pozor, aby přečnívající svislá plocha baru nevadila kolenům sedícího. Nikdo nechce sedět u baru bokem. 

A jaká výška sedu barové židle zajistí přirozené pohodlí u vašeho baru?
Ze zkušeností používáme jednoduchou pomůcku. Od vrchní desky baru odečtěte 27 cm (pokud jste běžné výšky) a vyjde vám ergonomicky správný poměr  - výška baru/výška sedu barové židle. Pokud vaše postava dosahuje ke 200 cm, raději odečtěte od vrchní desky 30cm.

například: Výška kuchyňského ostrůvku je 94 cm mínus 27 cm = 67 cm výška sedu barové židle

nebo: Výška baru ve vaší restauraci je 115 cm mínus 27 cm =  88 cm výška sedu barové židle

DOPORUČENÍ:  Zde si můžete dovolit i 4 cm odchylku, jelikož za barem z pravidla sedí lidé rozdílných výšek.