Vážení zákazníci, rádi bychom vás informovali, že vzorková prodejna bude v úterý 19.3. a úterý 26.3. fungovat v omezeném režimu z důvodu naší účasti na veletrhu. Děkujeme za pochopení.

Jak vybrat lavice a boxy na míru

Komfort pro restaurace, kavárny, jídelny, hotely nebo čekárny.  

Vybrat správnou sestavu lavic nebo boxů do náročného provozu není vůbec jednoduchý úkol. Možná vás ani nenapadne, s jakými nástrahami musíte počítat. Bude záležet na tom, zda hledáte lavice do kavárny nebo do kulturního domu. Jiné nároky bude mít manažer hotelu, designer či architekt. Proto dřív, než se rozhodnete pro nákup sedacího nábytku, ujasněte si několik důležitých bodů. 

Účel 

Prvním krokem bude ujasnit si, jaký účel má lavice zastávat. Je důležité vědět, zda chcete zákazníka, který se má rychle najíst a přenechat místo novým, nebo zda chcete, aby zákazník poseděl co nejdéle. Budou u stolu převážně dvojce, čtyřčlenné rodiny nebo větší parta lidí? Přizpůsobte také například sklon lavice, její výšku a hloubku sedu.    

Jak vybrat lavice?

Výška, hloubka, délka 

Nejde jen o pouhé změření prostoru, ve kterém sedací nábytek bude umístěn. Mimo toho, jak dlouhé lavice budou nejlepší a jak prostorné boxy potřebujete, se zamyslete také nad hloubkou a výškou sedáku. Lavice do kavárny bude jiná než lavice v čekárně.  Zhodnoťte výšku nejen opěrky a sedu – nebudou potřeba lavice s barovou výškou? Bude potřeba naladit jejich výšku ke stávajícím barovkám? A všímejte si také oken – nebude vadit výška lavic při jejich otevírání?  

Zajímat vás bude také prostorová rozloha. Jak široké moduly musíte nechat vyrobit? Kolik prostoru sestava lavic zabere a jak poskládáte židle se stolky? Budou se hodit rohové lavice nebo raději lavice volně stojící? Ujasněte si proto, zda hýbete třeba s jiným nábytkem. Jak často a do jakých sestav? 

Jak vybrat lavice?

Údržba 

Požadavky na náročnost údržby jsou jedním z hlavních kritérií při výběru lavic na míru a sedacích boxů. Bude záležet, jaký zátěžový potah vyberete. Koženka u designové lavice bude na údržbu snadnější než hydrofobní (omyvatelná) látka. Zároveň ale musíte vzít v úvahu, jak příjemný bude zvolený potah i na omak. Je známé, že na látce se sedí příjemněji, než na kožence.   

Jak vybrat lavice?

Jaké zvolit podnoží 

Je pod lavicí prostor, nebo tam je topení? Podle toho zvolte deskový plný sokl (možno i s okopovým plechem) nebo pouze nohy. A jsme opět u účelu – záleží, zda řešíme podnoží pod lavici do fastfoodu, kavárny v benzinové stanici, hotelového jídelny nebo čekárny do ordinace nebo lavice do chodeb či předsíní. Plné deskové sokly se zdají být praktické, protože běžný prach nezafoukne pod lavici a dobře se udržuje před soklem. Jenže ze zkušenosti víme, že pokud nějaký alkohol nebo například mléko zatečou pod deskový sokl lavice, tak začnou tyto tekutiny zapáchat a je pak velice náročné lavici odmontovat a perfektně vymýt. Pod lavicí tak může vznikat ,,zlo“ o které se dozvídáme až na poslední chvíli. 

Jak vybrat lavice?

Vzhled 

Bude nějaká část lavice vidět zezadu? Jaký styl provedení opěrky zvolit? Hladký nebo stylově prošívaný? Nebo jak nakonec bude celek vypadat? To jsou otázky, které vás ani nenapadne promyslet si předem.   

Jak vybrat lavice?

Rozpočet  

V neposlední řadě je důležité, kolik to bude stát. Podle rozpočtu můžete přizpůsobit svůj výběr. Ovšem vyvstanou i další otázky, které výběr správných lavic a sedacích boxů provází. Proto je dobré věnovat výběru lavic i boxů opravdu velkou pozornost. 

Ale nebojte! Jsme tu, abychom vás tímto náročným procesem jednoduše provedli. Naše dlouholeté zkušenosti z malých i velkých instalací jsou zárukou, že vám dokážeme poradit s jakýmkoliv prostorem.   

Řešení lavic s RESSED  

  1. Nezahlcujte si hlavu desítkami dilemat. Inspirujte se fotografiemi z jiných referencí.  
  2. Zavolejte nám na +420 608 410 047 nebo napište na vendula@ressed.cz. 
  3. Sejdeme se u nás na showroomu, kde si můžete lavice osedět na vlastní kůži.  
  4. Celým procesem výběru vás jednoduše provedeme.  
  5. Nakonec dostanete nabídku a jednoduchý nákres. 

 

Věřte nám, že stojí za to věnovat půl dne výběru lavic u specialistů a vyřešit vše osobně, než utratit těžce vydělané peníze na e-shopu a pak v zaběhnutém provozu řešit neustálé problémy a překážky.  

Proč RESSED?  

  1. Lavice na míru jsou naše specializace, máme mnoho referencí  
  2. Ojedinělý showroom lavic na míru, kde si vše vyzkoušíte  

 

Zavolejte nám nebo napište! Rádi pro vás zdarma připravíme řešení na míru. 

Inspirace z referencí  

 

 

Chcete se sejít a poradit s lavicemi?  

%universal_form%