Vážení zákazníci, rádi bychom vás informovali, že vzorková prodejna bude v úterý 19.3. a úterý 26.3. fungovat v omezeném režimu z důvodu naší účasti na veletrhu. Děkujeme za pochopení.

Nábytek Chesterfield baví i po 240 letech, proč?

Nahlédněme krátce do minulosti

Řekl bych, že když před 240 lety anglický hrabě ve městě Chesterfield zadával známému nábytkáři úkol vytvořit nábytek pro své sídlo, ani jednoho z nich ve snu nenapadlo, jak se úkol vydaří a přetrvá. Vznikl styl čalouněného sedacího nábytku, který dodnes zdobí nejen historické, ale i moderní interiéry. Nese si svůj název Chesterfiled podle města odkud pochází a své originální vizuální vlastnosti.

Snadno poznatelný

Základním prvkem Chesterfield nábytku jsou mnohačetné hluboké vtahy knoflíků, vždy do rovnoměrných kosočtverců. Ani v dnešní vyspělé době nevznikne Chesterfield nábytek bez poctivé ruční čalounické práce. Oblíbené pohovky a křesla poznáme na první pohled čalouněným kulatým tvarem područek a opěrek – též s vtaženými knoflíky. Veškeré linie těchto područek budí velmi masivní dojem. Dnes robustní vzhled není podmínkou a na některém nábytku si můžeme dovolit i odlehčení. Čelní plochy mohou zdobit kovové lemované připínáčky.       

                                

                 odlehčené linie pohovky                                                masivní linie pohovky

Nejen v pravé kůži

V tradičním provedení je jasným zástupcem křeslo v tmavé hovězí kůži, ideálně léty prodřené. Takto časem odřená kůže tvoří tu pravou žádoucí a originální patinu. V současnosti není problém takovou hovězí kůži sehnat již patinovanou a ochráněnou vůči mechanickému poškození. Problém s kůží je nutnost častější údržby a vyšší pořizovací cena. Moderní doba nám však nabízí krásné a kvalitní koženky, které od pravé kůže téměř nerozeznáme. Navíc oceníte snadnější údržbu. Fenoménem posledních let na nábytku Chesterfield začínají být příjemné semišové či sametové látky v klidných barvách. Samozřejmostí těchto látek je voduodpudivá úprava, takže látka nevsákne žádné nežádoucí tekutiny.

Obrázek chesterfieldu v sametovém provedení

        

 

S firmou Ressed docílíte ucelené kolekce nábytku Chesterfield

V době minulé převažovaly především sedací pohovky pro tři, dva nebo křesla zasazená do honosných pracoven. My ve firmě Ressed se však snažíme pravidelně obohacovat zákazníky dalším nábytkem, jakým jsou židle Chesterfield, barové židle Chesterfield a taburety. Díky tomu vznikne ojedinělý vyladěný soubor nábytku v Chesterfield stylu, který bude čalouněn vámi vybraným potahem. Nemusíte se nutně svazovat tradicí, můžete zvolit pouze jeden solitérní kousek, který bude zdobit jinak současnou modernu. Ovšem pokud má být tento oblíbený styl zasazen do celého sedacího vybavení, jsme připraveni. Náš nábytek je svou vysokou kvalitou uzpůsobený jak do hotelů, restaurací i kaváren, tak do residenčních objektů.

Chci si prohlédnout nábytek chesterfield →

 

 

Autor: Jan Horák, majitel firmy Ressed
Vystudoval nábytkářskou školu v Hradci Králové, maturitní obor Umělecko-řemeslné zpracování dřeva. Po maturitě během následných 6 let postupně nabíral zkušenosti v řemeslných dílnách, kde se historický nábytek renovoval. Následně si našel práci truhláře ve výrobní firmě, která vyváží masivní nábytek do Belgie, Anglie, Německa a Rakouska. Od roku 2013 založil vlastní firmu zabývající se výrobou a prodejem nábytku.