Jaké potahy na nábytek vyhrávaly v roce 2019? Látky nebo koženky?


Při osobních konzultacích se nás často zákazníci ptají: „Jaký potah pro můj účel doporučujete vy?“ nebo „Jaký potah volí ostatní zákazníci?“ V tomto krátkém článku se dozvíte, jak to bylo v roce 2019.


vzorníííky

S nástupem nových technologií impregnace (hydrofobní úpravy) a omyvatelnosti povrchů, začínají látkové potahy postupně vytlačovat ty kožené nebo koženkové. I v roce 2019 tomu nebylo jinak. Naopak se pomyslné nůžky ještě více rozevřely.

Proč tomu tak je? Máme za to, že:

  • látka je bezesporu příjemnější pro sedícího než koženka či kůže
  • díky tomu, že obsahuje hydrofobní a jiné omyvatelné úpravy, se snadno udržuje
  • v praxi se tak neošoupe jako koženka, případný drobný oděrek zaniká a nepokračuje

 
Zde si můžete prohlédnout video, co udělá tekutina s hydrofobní úpravou.

Potahy do domácností

Ti, kteří pořizovali nábytek do domácnosti, preferovali sametové látky. Díky všem jejich pozitivním vlastnostem splňují kritérium praktičnosti, které je mezi zákazníky na prvním místě. Co se týče struktury látkových potahů, vyhrávaly látky s nádechem sametu. I když při pohlazení látky uvidíte přirozenou stopu, nic nenahradí ten příjemný pocit pohodlí.

milton

Nejoblíbenější v roce 2019 byly látky:

 

Potahy v restauracích a kavárnách - 50/50

Zde má koženka stále své pevné místo. Nic zatím nenahradilo údržbu koženky v náročném nepřetržitém provozu. Pro běžné provozy jako jsou rodinné kavárny, penziony a restaurace už ale našly své uplatnění i příjemné a odolné látky. 

kafe

Produkt: Křesílko Slide

Hotely řešily nehořlavostno fire

Zákazníci z řad hoteliérů jsou více důslední pro splnění kritéria bezpečnosti, proto jejich výběr často ovlivňoval praktický požadavek nehořlavosti materiálu. Důvodem je i to, že se zvýšil počet protipožárních kontrol ze strany úřadů, které vyžadují nápravu v únikových cestách, jako jsou chodby, recepce nebo lobby bary. I když to je často pro majitele hotelů nepříjemné opatření, je chvályhodné, že minimalizují rizika a bezpečí svých hostů zohledňují. Pro tento účel jsme nejvíce používali látky Diamond a Mystic, které splňují náročné požadavky.
 

Obřadní síně 

V minulém roce se velkého vzestupu dočkaly luxusní celočalouněné židle. Elegance čalouněných židlí, a to nejen sedáků ale i opěradel, oslovila většinu zákazníků z řad měst a obcí. I v této sféře vedly omyvatelné sametové struktury. Prošívané reprezentativní židle s vtaženými knoflíky jsou nejlepší volbou i za nás.

Obřadní síň Čelákovice čalouněné židle | Ressed

Produkt: Lady Sir England

Kulturní sály – překvapivá zajímavost

K našemu překvapení si v roce 2019 ani jeden zákazník neobjednal do kulturního sálu židle s koženkou. Přestože je nejvíce praktická na údržbu. Při volbě čalounění opět vyhrála látka. Zde nejvíce vedla tkaná látka s hydrofobní úpravou Novel.

 

Výrazné barvy ustoupily klidným tónům

Zajímavé bylo sledovat ústup sytých výrazných barev. Najednou se staly židle, sedačky či lavice prvkem, který v interiéru nekřičí, ale nerušeně zapadne. To je podle mého správně.

vybavení obřadní síně sedacím nábytkem v Mariánských Radčicích

Produkt: Křesílko Slide 

Závěrečné hodnocení

Obecně lze říct, že pokračuje trend nástupu látkových potahů, který zřejmě bude pokračovat, a to čím dál více i ve veřejných prostorách. Prioritou se stává příjemný pocit pro sedícího. Díky dobře udržovatelným vlastnostem látek je vyřešená i snadná údržba. Na druhou stranu s koženkou se musí stále počítat v provozech s nepřetržitým zápřahem sedících hostů. Výrazné barvy na sedacím nábytku nahrazují barvy klidné, souznějící s okolím. 

Pokud i Vy chcete dát vašemu interiéru nový styl, neváhejte nás se svojí představou oslovit prostřednictvím formuláře níže nebo rovnou volejte 777 897 515. Rádi se s Vámi nezávazně setkáme.

 

%contact_form%